Werken voor de Zorg is een initiatief om zorginstellingen te helpen om snel en eenvoudig tijdelijke of vaste vacatures in te vullen door aangedragen kandidaten (referrals) via hun eigen medewerkers (ambassadeurs). Elke bijdrage in het wervingsproces wordt beloond d.m.v. een speciaal ontwikkeld digitaal medewerverspel.

Het medewerverspel wordt ondersteund door speciale referral software van Firstbird. Vraag en aanbod van zorg medewerkers kunnen op drie manieren snel bijeen worden gebracht:

  • medewerkers kunnen zelf interesse tonen,
  • zij kunnen kandidaten aandragen of
  • zij kunnen vacatures via hun eigen sociale media delen.

Via een makkelijk te installeren app worden de medewerkers van de zorginstellingen op de hoogte gehouden van hun eigen nieuwe vaste en tijdelijke vacatures, kunnen ze hierop zelf reageren, mogelijke interessante kandidaten aandragen en de vacatures delen via hun eigen kanalen op sociale media als Facebook, Linkedin, Twitter, Whatsapp of e-mail.

Werken voor de Zorg is een gezamenlijk initiatief van Search & Co en Firstbird. Search & Co Groep is al bijna tien jaar actief in referral recruitment en outsourcing op de zorgmarkt. Firstbird is de bouwer van het gelijknamige recruitment platform.